El Jutjat Mercantil número 3 de Madrid ha condemnat la Reial Federació Espanyola de Futbol a indemnitzar Mediapro amb 2,1 milions d’euros per abús deposició de domini en el concurs que va convocar el 2019 per adjudicar el Servei de Vídeo Assistència a l’Arbitratge (VAR). D’aquesta manera, ha incrementa la indemnització d’1,2 milions dictada el passat febrer, tal com havia recorregut Mediapro.

La sentència ratifica que les bases del concurs convocat per la RFEF incloïen clàusules irregulars que beneficiaven un dels dos licitadors (Hawk-Eye), vulnerant la Llei de Defensa de la Competència i el Tractat de Funcionament la Unió Europea. El Jutjat va concloure que les bases es basaven en criteris subjectius que adjudicaven el contracte a dit i impedien el desenvolupament d’un procés competitiu.

Més concretament, els plecs puntuaven molt més el nombre de competicions en les quals s’havia prestat servei de VAR que l’oferta econòmica i la qualitat tècnica. Així, malgrat Mediapro va presentar una oferta econòmica que suposava un estalvi de gairebé d’un milió respecte de la guanyadora, el contracte es va adjudicar a Hawk-Eye.

Aquest no és el primer litigi que Mediapro guanya a la Federació de Futbol. El passat gener, el Jutjat ja va condemnar la RFEF per abús de posició de domini per excloure la productora de l’adjudicació dels drets audiovisuals de la Copa del Rei de les temporades 2019-2020 a 2021-2022. En aquest cas, la indemnització per danys i perjudicis encara no ha estat quantificada, però Mediapro diu que també són milionaris.