El passat divendres, l’assemblea de treballadors de Gráficas de Prensa Diaria (GPD) va rebutjar amb un 75% dels vots la darrera proposta presentada per l’empresa per evitar l’ERO d’extinció i acomiadar els 102 treballadors. Aquest dimarts, però, es tornen a reunir la direcció i el comitè d’empresa amb la mediació de Treball, dins el termini de 15 dies que la llei dóna abans que GPD prengui una decisió definitiva.

Ara l’empresa tornarà a posar sobre la taula la mateixa proposta, però no es descarta que els representants dels treballadors facin una segona votació entre la plantilla i que el resultat sigui un altre, evitant-se el tancament de la rotativa, actualment inoperativa pel conflicte laboral.

26 acomiadaments i retallada salarial del 40%

L’oferta que presentarà de nou la direcció rebaixa els acomiadaments de 47 a 26 (respecte a l’anterior) i proposa una retallada salarial directa del 25% en lloc del 50%, que amb l’eliminació d’alguns plusos arribaria al 40%.

Els sindicats, que van titllar la proposta de “desproporcionada”, van rebutjar-la després de més de 25 hores de negociació, però van traslladar la decisió a l’assemblea. Ara l’oferta de l’empresa podria tenir una segona oportunitat. Si la votació tornés a ser negativa, Zeta tiraria pel dret i tancaria la planta.

Segons denuncia el comitè, l’empresa va rebutjar les “fórmules alternatives” que havien presentat, les quals asseguren que “eren menys traumàtiques i permetien un estalvi superior als 3 milions”. Zeta, però, vol una reducció de costos superior als 4 milions d’euros.