En el marc del 90è aniversari de Ràdio Barcelona, l’emissora va endegar un concurs d’espais radiofònics entre les facultats de comunicació catalanes i centres reglats, [email protected]àdio, amb l’objectiu de descobrir nous talents professionals. En la seva primera edició els guanyadors, fets públics aquest dilluns, són els programes Feliços anys 20; Accent obert i Petit indi, els quals SER Catalunya produirà i emetrà aquest any en alguna de les seves emissores.

El passat dissabte, l’Estudi Toresky de Ràdio Barcelona va acollir la presentació dels 39 treballs finalistes, on els seus autors van defensar els programes davant el jurat en torns de cinc minuts. Aquest va valorar com a signe de la bona salut de la ràdio l’alta participació.

Sobre Feliços anys 20, de Lluís Freixes, Laura Estrada, Clara Carbó i Pablo Sánchez, el jurat ha tingut en compte “el desenvolupament de la idea inicial i la capacitat de convertir-la en un guió intel·ligent i divertit, amb un so molt acurat i original”.

Quant a Accent obert, de Romina Vallès, Maria Arderiu i Josep Arderiu, el jurat valora “la capacitat de fer molt atractiu un contingut que a priori no ho sembla i l’enginy a l’hora de desenvolupar-lo”.

Finalment, sobre Petit Indi, de Blanca Aranyó i Meritxell Canals, els membres del jurat han valorat que “un fet quotidià, com és la maternitat i la paternitat –adreçat a un públic aparentment limitat– evolucioni cap a un contingut radiofònicament molt atractiu”.

El jurat estava presidit per Josep Maria Martí i format per Marta Delcor, Ramon Iglesias, Sique Rodríguez, Jaume Serra i Crisol Tuà.