El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat continuar amb la tramitació de la modificació parcial de les lleis de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. La proposta seguirà ara la seva tramitació en comissió i ponència abans de tornar al ple per a la seva aprovació definitiva.

El document planteja que els membres de la CCMA i els del CAC siguin elegits per una majoria de dos terços del Parlament (actualment poden fer-ho per majoria absoluta en segona volta). A més, estarien subjectes al règim retributiu dels alts càrrecs de la Generalitat.

Per altra banda,el CAC s’encarregaria de regular i convocar un procediment públic de candidatures per al consell de govern de la Corporació i per a càrrecs directius.

La text de la proposició es va aprovar per unanimitat el juliol de 2017 en una ponència conjunta, però el seu recorregut es va truncar amb la fi de la legislatura i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Per això, els comitès d’empresa i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio dimecres van reclamar als grups parlamentaris que el procés per aprovar la reforma de “no acabi interromput” altre cop. En aquesta línia, demanen “accelerar al màxim” la tramitació i l’aprovació de la nova normativa pel que fa a la governança.