L’Agència Efe i la Universitat Oberta de Catalunya han posat en marxa els Premis Internacionals de Periodisme Mòbil (MoJo), els quals tenen com a objectiu promoure l’excel·lència en aquest camp i estimular-ne la pràctica entre professionals i estudiants.

Els guardons consten de tres categories. El premi a la millor obra periodística realitzada amb dispositiu mòbil per un professional de la informació (dotat amb 1.000 euros i 500 euros en bitllets d’avió); el premi a la millor obra d’un estudiant de titulacions vinculades al periodisme i la comunicació (també dotat amb 1.000 euros i 500 euros en bitllets d’avió), i el Premi Vueling al periodisme mòbil de viatges (dotat amb 1.500 euros en bitllets d’avió).

Els treballs poden estar en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat, i s’han d’haver difós entre l’1 de gener de 2019 i el 29 de febrer de 2020. El termini per presentar-se als premis finalitza el 27 d’abril.

El jurat valorar el grau d’innovació de les informacions i l’experimentació amb dispositius mòbils per a finalitats periodístiques, així com el tractament de temàtiques poc presents en els mitjans, entre d’altres.

Els guanyadors es faran públics durant la Jornada de Periodisme Internacional Mòbil (MoJoBCN) que organitzaran la UOC i Efe a Barcelona el 21 de maig.