La Unió de Periodistes Valencians i l’Ajuntament de Castelló han obert la convocatòria d’una beca per a la redacció d’un manual d’estil sobre el tractament de la violència masclista i el llenguatge no sexista en els mitjans de comunicació. La dotació és de 2.400 euros i el termini per presentar candidatura finalitza el 10 de juny.

La persona becada haurà de lliurar el treball l’1 d’octubre i la presentació pública es realitzarà en el marc del Dia Internacional de Lluita Contra la Violència Masclista, el 25 de novembre.

L’objectiu de la iniciativa és facilitar als professionals de la comunicació un manual per abordar la violència masclista i proporcionar les línies mestres per fer un tractament informatiu adequat i responsable de les seves víctimes, a més de facilitar les eines bàsiques per fer ús d’un llenguatge inclusiu.

La Unió de Periodistes va redactar fa 16 anys el manual Notícies amb llaç blanc, en el qual es donaven pautes sobre com abordar la violència masclista als mitjans. L’entitat entén que des d’aleshores “moltes coses han canviat”, tant des del punt de vista de la consciència social com del llenguatge. Així doncs, la UPV considera que és un “bon moment” per redactar un nou manual.

Pot optar a les beques qualsevol persona llicenciada en Periodisme o Comunicació Audiovisual; professionals amb carnet de la Unió de Periodistes Valencians o de la FAPE, i estudiants d’últim curs dels graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Les interessades han de presentar una breu proposta de l’enfocament que es donaria al manual. Es valorarà especialment disposar d’estudis, coneixement i experiència en matèria de gènere i igualtat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram