La Unió de Televisions Comercials en Obert reclama que la nova regulació de la publicitat de joc i apostes online que prepara el Govern espanyol afecti de la mateixa manera la televisió lineal, la no lineal i les plataformes de compartició de vídeos, tal i com estableix la Directiva europea de serveis audiovisuals.

“Lamentablement els textos que s’han manejat fins ara no afecten per igual les televisions tradicionals i els nous operadors i grans plataformes. D’aprovar-se aquest Reial decret amb aquesta anomalia, es donarà la circumstància que aquells col·lectius més vulnerables, com són els joves i els menors, rebran una major pressió publicitària de l’entorn audiovisual online, amb incitacions a l’aposta”, adverteix la UTECA.

La patronal de les televisions privades considera que si el Reial decret no inclou els nous operadors i les plataformes digitals “serà una norma fallida i ineficaç, a més d’una discriminació contrària a la Directiva de serveis audiovisuals”.

El mes passat la UTECA ja va reclamar al nou Govern espanyol que acabés amb les “asimetries regulatòries” aprovés urgentment una nova Llei de comunicació audiovisual per tal que tots els operadors tinguin les mateixes obligacions en relació amb la publicitat, la protecció al menor, el finançament de RTVE i la inversió en producció de pel·lícules i sèries.

Segons la patronal, la situació actual és “inacceptable” i propicia un “desequilibri competitiu” que penalitza les televisions privades en obert.