Amb el canvi d’any, La Vanguardia integrarà en una sola àrea les redaccions de les edicions impresa i digital del diari. La unificació implicarà que La Vanguardia Ediciones (editora de l’edició en paper) absorbeixi Actividades Digital Media (editora del web).

La fusió s’executa en un context d’integració de les activitats d’ambdues empreses sota una única estructura, organització i direcció amb l’objectiu d’assolir una “millor complementarietat” que permeti “aprofitar els punts forts de cadascuna”, així com “crear noves oportunitats de mercat juntament amb l’optimització de les operacions”, assenyala el mitjà.

La Vanguardia defensa que la unificació permetrà realitzar “més i millors continguts” per a les dues edicions, i explica que entre els reptes de futur hi ha la implantació d’un sistema de pagament per als continguts del web.

El director de La Vanguardia, Màrius Carol, i el sotsdirector i director de continguts de LaVanguardia.com, Jordi Juan, van comunicar a les redaccions la seva integració el passat divendres. “L’objectiu d’aquest canvi és potenciar la qualitat d’ambdós suports i mantenir el lideratge de La Vanguardia en els propers anys”, va afirmar Carol.