La Xarxa Audiovisual Local ha reactivat els Premis de Comunicació Local, tot i que ara únicament se circumscriuran a l’àmbit audiovisual.

El darrer cop que es van lliurar els guardons, aleshores convocats per la Diputació de Barcelona, va ser el 2013, en la seva 32a edició. Els premis es van deixar de fer a causa de la crisi i la manca de pressupost per a dotar-los econòmicament.

En aquesta nova etapa, els guardons els convoca la XAL amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Granollers, i la col·laboració del Mercat Audiovisual de Catalunya, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Convocatòria oberta

Els nous Premis de Comunicació Local consten de set guardons dividits en tres categories: televisió, ràdio i digital (en la categoria de mitjans), continguts de vídeo, d’àudio i multimèdia/transmèdia (en la de continguts audiovisuals), i professional (en la categoria del mateix nom). Les tres primeres estan dotades amb 2.000 euros cadascuna i les altres quatre amb 1.500.

Així doncs, la dotació total dels guardons és de 12.000 euros. Cal recordar que en l’edició de 2013 la dotació va ser de 40.000 euros, mentre que dos anys abans havia estat de 70.000 euros (a 10.000 per categoria).

Poden ser candidates als Premis totes aquelles produccions audiovisuals en distribució per ràdio, televisió o plataformes realitzades per mitjans de comunicació, productores, empreses de comunicació i professionals establerts a Catalunya que desenvolupin la seva activitat fonamentalment en l’àmbit local i comarcal. En el cas del s continguts han d’haver estat emesos o difosos entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 de març de 2020.

El termini per presentar candidatures finalitza el 30 d’abril. El jurat escollirà tres finalistes per categoria (excepte la de professional) que es faran públics el 15 de maig. Els guanyadors es donaran a conèixer el 10 de juny, en l’acte de cloenda del MAC 2020, que tindrà lloc a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.