L’Agència Catalana de Notícies ha posat en marxa una nova plataforma digital. La renovació tecnològica inclou un nou portal públic –amb alguns continguts en obert de manera parcial i limitada– i un nou gestor intern de continguts.

La nova plataforma digital de l’ACN es presenta com el punt de partida per a la projecció de nous serveis als subscriptors, a més de permetre a la redacció explorar nous continguts i formats periodístics.

Inicialment s’havia de posar en marxa a mitjan desembre, però es va haver de posposar per “motius tècnics aliens”.

La nova plataforma digital ha estat creada com una eina més àgil, senzilla i intuïtiva en l’experiència de navegació i accés als continguts, i està concebuda amb la voluntat de ser sotmesa a una renovació constant.

Obertura parcial

Amb el nou web, l’ACN obre alguns dels seus continguts, als quals es podrà accedir de manera parcial i limitada, aixecant el mur que tenia fins ara. El mes passat, el seu director, Marc Colomer, va explicar que aquesta obertura es fa “sense cap ambició de competir amb els mitjans finalistes”, sinó amb la voluntat de “donar visibilitat a la tercera pota del sistema de mitjans públics nacional de Catalunya”.

Els clients que tenen contractada la línia directa seguiran rebent els continguts directament als seus sistemes. Un cop dins del servei, els més de 200 subscriptors poden accedir a tots els continguts que tinguin contractats i descarregar-se’ls en màxima qualitat. L’accés als textos, fotos, vídeos i àudios es presenta més àgil, ordenat i intuïtiu per facilitar l’experiència de navegació.

Nou gestor

A més del portal públic, la renovació tecnològica de l’ACN també inclou un nou gestor intern de continguts. La seixantena de redactors de l’Agència ara treballa amb un sistema fet a mida, pensat per donar resposta al flux de treball de la redacció.

Així doncs, l’Agència ha adoptat una nova tecnologia dinàmica que dona resposta a les necessitats actuals, però que també permet projectar nous desenvolupaments que obrin la porta a nous serveis periodístics i a tecnologies d’avantguarda que ja s’entreveu que seran d’aplicació quotidiana al sector.

Amb els nous web i gestor intern ja en funcionament, l’ACN treballarà en una nova aplicació per a mòbils i renovarà Catalan News, el portal de notícies de Catalunya en anglès. La redacció també treballa en nous serveis i formats periodístics.