L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal reconeixerà tots els expresidents de l’entitat: Josep Masoliver, Josep Maria Rierola, Jordi Vallmajó, Ricard Rafecas, Antoni Garrido, Estanis Alcover i Carles Ayats. L’acte de lliurament de les mencions tindrà lloc el 19 de setembre, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, durant la festa que l’ACPC organitza per donar el tret de sortida a la celebració del seu 40è aniversari.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laurà Borràs, han confirmat la seva assistència a la cerimònia. L’acte també aplegarà nombrosos professionals del sector de tot Catalunya, com ara editors de mitjans, directors de comunicació, lectors, anunciants o representants institucionals.

La festa del Liceu, conduïda per l’actor i presentador Quim Masferrer, està pensada com a agraïment a totes les persones que des de fa un segle han fet i fan premsa local i comarcal a Catalunya. Durant l’acte també es lliurarà la primera edició del Premi d’Honor de l’ACPC al periodista Ramon Besa.

La celebració del 40è aniversari de l’ACPC compta amb un programa d’actes que s’allargarà durant tot un any, el qual inclou una dotzena de jornades que se celebraran en diferents comarques catalanes organitzades per publicacions locals associades, entre altres activitats.