La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya fa una valoració positiva de l’aplicació mòbil ConvoAppTGN, l’agenda de les convocatòries de premsa de la zona llançada l’octubre de 2018.

En aquest primer any en funcionament, un total de 434 usuaris s’han donat d’alta de l’aplicació. D’aquests, un 45% són periodistes de mitjans i un altre 40% treballen en gabinets de comunicació. El Col·legi destaca que el 15% són estudiants de la Universitat Rovira i Virgili que treballen sobre el calendari en algunes assignatures del Grau de Periodisme.

El balanç del primer any indica que el 98,5% dels usuaris fan una valoració bona o excel·lent de ConvoAPPTGN; el 87% visita l’aplicació amb molta freqüència (entre dos i tres cops per setmana o a diari), i el 97% assegura que l’eina facilita la feina.

En un any, ConvoAPPTGN ha publicat en un any 2.044 convocatòries de premsa enviades per 207 entitats. En el llistat de convocants hi ha ajuntaments, consells comarcals, Diputació de Tarragona, Generalitat, Subdelegació del Govern, partits polítics, universitat, entitats socials o mediambientals, o actors econòmics com el Port de Tarragona, AENA, l’Associació Empresarial Química de Tarragona o PortAventura.

Alguns dels aspectes més valorats pels usuaris són que es tracta d’una eina fàcil i intuïtiva, que permet segmentar les rodes de premsa segons els interessos (per zones, seccions o convocants), i les notificacions en forma de push que s’envien al mòbil quan hi ha una convocatòria o un canvi d’última hora.

Sara Sans, comissària del projecte per part de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, i Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona (que finança l’aplicació), van presentar dilluns les dades de valoració d’aquest primer any de funcionament de ConvoAPPTGN.