L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació celebra aquest divendres la 22a assemblea general ordinària a Granollers en un moment dolç per a l’entitat.

El 2018, l’AMIC va superar per primer cop els 2 milions d’euros de facturació. En concret, va aconseguir uns ingressos de 2,075 milions d’euros, un increment del 40% respecte a l’exercici anterior. Una part molt important d’aquest augment és pels ingressos publicitaris.

L’increment de mitjans associats també ha estat important: dels 305 que tenia el 2017 es va passar a 330 el 2018, i actualment ja en són 355. És a dir, el creixement ha estat del 16,4% en any i mig.

L’AMIC es mostra satisfeta perquè cada cop més es consolida com a proveïdora de serveis amb preus competitius per als associats, un dels seus objectius. L’entitat calcula que els serveis que s’ofereixen a través seu (OJD, ACN, banc d’imatges, assegurança, etc.) suposen un estalvi conjunt de més de 175.000 euros als mitjans.

Canvi d’estatuts

A banda d’abordar els comptes i la memòria d’activitats de 2018 i el pressupost de 2019, l’assemblea de l’AMIC ha de ratificar un canvi en els estatuts, pel qual els mitjans associats que superin els 12.000 exemplars mensuals de difusió (en el cas dels impresos) i els 12.000 usuaris únics (els digitals) hauran d’estar auditats.

Amb aquesta mesura es busca oferir més rigor en les dades i reforçar el pes de l’entitat davant d’agències i administracions públiques.

De tota manera, actualment gairebé tots de mitjans que sobrepassen els 12.000 exemplars o usuaris únics mensuals ja ho compleixen. També n’hi ha que no arriben a aquestes xifres i que també s’auditen. De fet, dels 355 mitjans de l’AMIC, més de 200 estan auditats.

Nova junta

En l’assemblea de divendres també es renovarà la junta de l’AMIC. Ramon Grau, editor del grup Totmedia, continuarà com a president un mandat més, ja que encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat a les eleccions.

La resta de la junta la completen el vicepresident primer Pau Brunet (Regió 7); la vicepresidenta segona M. Carme Rodríguez (El Tot Mataró); el secretari Mateu Ros (Capgròs); el tresorer Ramon Torrents (Contrapunt), i els vocals David Arias (La Guia de Reus), Esther Barta (Territoris.cat), Isabel Serrano (20 Minutos), Joan Antó (Diari Més Ebre), Joan Camp (Raco Català), Lluís Rovira (Revista Cambrils), i Alejandro Ladrón de Guevara (València Extra). L’única novetat és aquest últim, la resta repeteix.