La junta de l’APPEC Editors de Revistes i Digitals ha decidit guardonar Softcatalà amb el Premi Cultura i les famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar amb el Premi Societat. Dimarts, l’entitat va anunciar la concessió del Premi Comunicació a TV3 per Eufòria.

Els tres guardons els atorga la directiva de l’APPEC en el marc de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que celebrarà la 22a edició el 29 de novembre a l’Espai Endesa de Barcelona. La propera setmana, es donaran a conèixer la resta de premiats d’enguany.

La junta de l’APPEC ha distingit Softcatalà pels seus “25 anys de trajectòria en favor de normalitzar el català en l’àmbit de les noves tecnologies”. La directiva valora que aquesta organització sense ànim de lucre ha impulsat iniciatives que “han contribuït enormement” a fomentar la presència i l’ús de la llengua catalana en l’esfera digital.

Per la seva part, les famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar han estat premiades per “haver presentat batalla als tribunals en contra de la mesura del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’impartir el 25% de les classes en castellà a petició d’una sola família”. L’APPEC aplaudeix “la seva valentia i convicció en la defensa del català com a llengua vehicular a l’escola”.