La directora d’art, Cristina Córdoba, i la directora de l’Ara, Esther Vera recullen el premi (foto: Ludwig Schedl).

El diari Ara va recollir dilluns a Viena el guardó al millor diari regional de l’any en la 23a edició dels European Newspaper Awards, un reconeixement que ja va aconseguir el 2015. A més, el mitjà català va rebre vuit altres distincions per la seva tasca en periodisme digital.

Enguany, el diari De Tijd de Bèlgica ha guanyat el premi al millor rotatiu estatal, l’Expresso de Portugal al setmanari, i el Hallingdølen de Noruega al diari local.

Els guardons, anunciats al desembre, es van lliurar en el marc del Congrés Europeu d’Editors que se celebra a la capital austríaca.

“Estem concentrats en el coneixement de la nostra comunitat. Estudiar a fons l’audiència ens ha permès tenir dades d’aquelles que permeten prendre decisions: dades útils per posar el lector al centre, per convertir-lo en subscripció, per retenir-lo amb nosaltres, per innovar els processos dins de la redacció”, va explicar durant la seva intervenció la directora de l’Ara, Esther Vera.

“Ara bé, si només haguéssim d’escollir un únic objectiu, aquest seria poder seguir fent periodisme constructiu i útil per a la nostra societat, amb les eines més innovadores”, va subratllar la periodista, segons informa l’Ara.

“Els diaris són avui productes en constant adaptació a la nova manera de consumir informació. I, en aquest sentit, l’Ara dona tota la immediatesa en el minut a minut, al mateix temps que aporta informació de fons, anàlisi i reportatge de llarg format, concentrat especialment en el cap de setmana”, va afegir Vera, que també va destacar els interactius del diari i el seu destil·lat de formats diversos.

Per la seva part, la directora d’art de l’Ara, Cristina Córdoba, va defensar la importància del disseny en el diari. “La major part de la informació que rebem ens entra pels ulls, per això cobra vital importància la imatge visual. Aprenem millor mitjançant esquemes o gràfics, recordem millor una imatge que un text. Per tot plegat, a l’Ara ens agraden els dissenys senzills i ordenats”, va apuntar.