La redacció del diari As utilitzarà la intel·ligència artificial a l’hora d’elaborar continguts gràcies a l’acord segellat amb l’empresa Olocip, especialitzada en l’aplicació d’aquesta tecnologia en l’esport i altres activitats. Així doncs, la companyia proporcionarà eines als professionals del mitjà per a la creació de continguts.

La IA d’Olocip analitzarà i interpretarà les preguntes que sorgeixen en el dia a dia de la informació esportiva, i treballarà de forma complementària amb l’equip d’As, segons explica el mitjà. Per exemple, l’eina permetrà analitzar les dades dels esportistes en totes les seves variables per establir prediccions sobre el seu rendiment futur.

El director d’As, Vicente Jiménez, destaca que l’ús de la IA ampliarà el perímetre informatiu del mitjà i els seus formats. “Gràcies a les solucions tecnològiques d’Olocip, As podrà accedir a dades i informacions rellevants, objectives i rigoroses, que ens permetran no només conèixer tot el que succeeix al voltant dels futbolistes al terreny de joc, sinó també fer prediccions sobre el seu acompliment futur, sobre el seu impacte en els equips. És el periodisme de dades portat a la competició esportiva”, subratlla.

“Unir el nostre camí amb el diari As és un símbol que la intel·ligència artificial cada dia és més indispensable. La tendència del periodisme és utilitzar cada vegada més solucions que aportin objectivitat i noves fonts a les informacions diàries”, assenyala el cofundador i CEO d’Olocip, Esteban Granero (exfutbolista del Reial Madrid, Reial Societat i Espanyol).