L’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) arrencarà el nou curs a l’antic recinte fabril de Can Batlló, a Barcelona, cosa que permetrà ampliar la capacitat de l’equipament fins als 600 estudiants (a la seu de Via Laietana eren 425), entre els cicles formatius i els participants en altres activitats puntuals.

El nou edifici de l’escola de formació professional gestionada pel Consorci d’Educació de Barcelona compta amb 5.460 metres quadrats i ha suposat una inversió municipal de 12,9 milions d’euros. En la reforma s’han conservat l’estructura de l’edifici i els elements arquitectònics originals de la façana.

La nova seu de l’EMAV, situada al bloc 7 de l’antiga fàbrica, un dels més grans, té un gran espai central amb dos nivells que concentren la major part d’espais per a aules i administració. L’edifici disposa de mediateca, despatxos, espais polivalents, una sala d’actes, un estudi de fotografia, un plató de televisió, sales d’edició, locutoris de ràdio i un estudi de so, entre d’altres.

El nou equipament permetrà ampliar les activitats educatives de l’EMAV, a banda del nombre d’usuaris. La voluntat és que, al llarg del curs 2019-2020, i un cop passats els primers mesos d’adaptació, es comencin a oferir altres continguts com espais d’estudi i treball, activitats amb exalumnes, cursos d’especialització o nous itineraris dins el camp audiovisual.