Ana Maria Bordas, directora de TVE a Catalunya des del desembre del 2010, assumeix també la de Ràdio 4 (que ja va dirigir del 1997 al 2005), fusionant ambdues direccions sota el càrrec de directora del Centre de Producció de RTVE Catalunya. Així doncs, Olga Rodríguez ha durat deu mesos al capdavant de RNE a Catalunya.

El canvi, realitzat aquest dijous pel director de TVE, Ignacio Corrales, ve acompanyat d’una direcció adjunta de nova creació que assumeix José Juan Ruíz, des del setembre del 2009 director de programes infantils de TVE, i que del 2002 al 2007 va ser sotsdirector de RNE a Catalunya.

Per la seva part, Pedro Acosta continuarà com a director adjunt de gestió, ara de RTVE Catalunya, mentre que Pere Buhigas, coordinador d’informatius de RTVE Catalunya, també assumeix la direcció dels informatius tant d’iTVE com de RNE, en dependència de la nova direcció de centres territorials de RTVE.

Què passarà amb la seu de Ràdio 4?

La fusió de direccions al centre de producció català forma partel procés d’unificació de totes les delegacions de TVE i RNE a l’Estat com a mesura d’estalvi. En el cas català, queda el dubte de si la fusió suposarà que Ràdio 4 abandoni la seva seu al [email protected] de Barcelona i es traslladi a la de TVE a Sant Cugat.

El passat dimarts, el president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, no ho va aclarir i va assegurar en sessió de control que amb la seu de RNE a Catalunya, inaugurada el 2008, es faria el que es considerés “més eficient i eficaç”.