El Grup de Periodistes Ramon Barnils i el Sindicat de Periodistes de Catalunya han expressat la seva “alarma” per la situació de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (gestora de Tarragona Ràdio), la qual “posa en perill el rigor i l’honestedat en què s’ha de basar el periodisme, també i sobretot en els mitjans públics”.

Tal com vam informar, el seu director gerent, Xavier de Gispert i Zegrí, davant dels intents per destituir-lo, ha advertit el consell d’administració i l’Ajuntament de Tarragona de la seva condició de protegit per l’Oficina Antifrau de Catalunya com a “informant de presumptes delictes de corrupció”.

Apunten a una “represàlia” contra De Gispert

En un comunicat conjunt, el Grup Barnils i l’SPC assenyalen que la suposada raó econòmica argumentada pel consistori per justificar l’intent d’acomiadament “queda desacreditada” tant per la protecció d’Antifrau de Catalunya com pel relat dels fets publicats als mitjans.

En aquesta línia, expliciten la seva preocupació per la veritable “motivació” que ha dut l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i el presidenta de l’EMMCT, Sandra Ramos (ambdós del PSC), a voler acomiadar De Gispert, escollit per concurs públic en l’anterior mandat.

“La situació actual no sembla res més que una represàlia contra Xavier de Gispert i Zegrí per haver actuat amb independència i transparència en la gestió de l’empresa, essent proactiu en la lluita contra la corrupció”, denuncien les dues organitzacions. “Els interessos polítics partidistes, allunyats de qualsevol criteri professional, no haurien d’influir en el futur dels mitjans de comunicació públics”, subratllen.

Demanen que es respecti el resultat del concurs públic

Així doncs, el Grup Barnils i el Sindicat de Periodistes reclamen a l’Ajuntament que respecti el resultat del primer concurs públic per escollir la direcció de Tarragona Ràdio “després de molts anys amb càrrecs polítics col·locats a dit”.

“L’Ajuntament de Tarragona i la seva alcaldia han ser capaços de redreçar la situació i d’evitar mals majors, ara que encara són a temps de rectificar”, manifesten, tot demanant una “aposta decidida” per reforçar l’EMMCT.

En el comunicat, el Grup Barnils i l’SPC recorden que, el 2012, Tarragona Ràdio va acomiadar un 35% de la plantilla, però tot i així, durant gairebé una dècada, “els fons públics de l’EMMCT s’haurien continuat instrumentalitzant per a teixir una xarxa clientelar al servei de diferents càrrecs polítics i de l’emissora, segons es desprèn de les investigacions internes, periodístiques i judicials en marxa”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram