El passat 11 d’octubre, les ràdios van fer una passa per desbloquejar el conflicte amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) i van proposar a la patronal dels clubs pagar pels serveis que se’ls ofereix als estadis, com ara l’entrada, la utilització de cabines i llocs de comentarista i els serveis complementaris annexos als treball dels professionals, però, en cap cas, no ho farien per transmetre els partits.

Però, des d’aleshores, no hi ha hagut resposta, i les ràdios s’han cansat d’esperar. Aquest dimarts, coincidint amb l’assemblea general de l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC), van anunciar que el següent pas seria recórrer als tribunals, on demanaran poder entrar als camps de futbol de manera cautelar mentre es resol el conflicte del cànon.

De moment, La Cadena Ser, la Cope i Onda Cero ja han avançat que, a títol individual “en breu” denunciaran directament als clubs que no les deixin entrar als estadis a transmetre els partits. Aquest mateix dijous, es celebrarà una altra reunió amb representants de RNE i les emissores de la FORTA per determinar i coordinar les seves actuacions.

Perjudicis econòmics

Les emissores també es plantegen demanar compensacions econòmiques pels perjudicis soferts. Tot i que no s’han donat xifres sobre la possible incidència després de dos mesos sense poder retransmetre partits de futbol des dels camps, el conseller delegat de la Cope i des d’aquest dimarts nou president de l’AERC, Rafael Pérez del Puerto, va admetre que ja s’han produït perjudicis econòmics “significatius” per la reducció del nombre d’anunciants.

Segons algunes fonts del sector, la proposta de les ràdios de l’11 d’octubre podria suposar una mica menys d’un milió d’euros per a la patronal dels clubs, quantitat força allunyada dels 15 milions que esperava recaptar la LFP amb el cànon. Amb tot, el conseller delegat de Prisa Ràdio i president sortint de l’AERC, Javier Pons, va denunciar que les emissores no sabien “ni tan sols” com havia estat rebuda la proposta a la LFP.

Tot i que els candidats a les eleccions del 20N del PP i PSOE, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba, s’han posicionat al costat de les ràdios i s’han mostrat oberts a canviar la llei, les emissores rebutgen esperar a la constitució d’un nou govern, perquè els danys econòmics causats fins ara s’agreujarien.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram