L’Associació Catalana de Ràdio considera que les mesures d’ajut anunciades pel Govern per fer front a la crisi del coronavirus són “del tot insuficients” per garantir la continuïtat dels llocs de treball del sector, 683 de directes entre laborals i col·laboradors, i 300 d’indirectes.

La patronal explica que, segons un sondeig d’urgència elaborat per la consultora Media Hotline, la facturació publicitària de les ràdios privades al març va caure per sota del 50%, i per a l’abril calcula un descens del 75-80%. Amb aquestes previsions, l’ACR alerta que les ràdios privades catalanes poden “perdre l’actual equilibri editorial i d’oferta programàtica”.

Davant d’aquest panorama, l’Associació demana “l’ínfim retorn de la gran càrrega econòmica” que suporta el sector: “impostos, taxes, drets d’autor, difusió i transport dels senyals arreu del país i la despesa sobrevinguda generada pel desplegament tecnològic, que les emissores estant finançant per mantenir les programacions, majoritàriament dedicades a la pandèmia del coronavirus, amb gran part de les plantilles de comunicadors confinats a casa seva”, assenyala en un comunicat.