La direcció de BTV vol retallar un 10% el pressupost als informatius de la cadena i un 50% el de les televisions de districte. Malgrat l’empresa municipal Informació i Comunicació de Barcelona s’assegura que, respecte a la segona, la informació dels barris ocuparà tant espai com fins ara i no es ressentirà de la retallada, els periodistes no hi estan d’acord.

Segons els reporters de les televisions de districte de BTV, la reducció del 50% posa en perill la seva continuïtat, ja que suposarà la supressió de “bona part” de la informació de proximitat de la televisió local, i podria representar l’acomiadament dels 23 professionals que la realitzen.

Els treballadors denuncien que el seu pressupost actualment representa aproximadament el 3,5% del total de BTV, i que amb la retallada quedaria en un 1,75%. A més, remarquen que el pressupost fa anys que es redueix, i que cada vegada treballen en condicions laborals “més precàries” i amb uns mitjans tècnics “mínims”.

En espera de la decisió definitiva, de moment se’ls ha prorrogat el contracte durant el mes de gener.

Retallades a tots els nivells

El pressupost de BTV per al 2013 encara no està aprovat, però es preveu que es redueixi el 12,49%, passant dels 15,85 milions d’euros d’enguany a 13,87. Això implicarà que el preu del contracte amb Lavinia, adjudicatària dels serveis informatius i tècnics de la cadena, amb 155 dels 175 treballadors de BTV, disminueixi un 10%.

La retallada farà que la productora rebaixi les nòmines entre el 4,5 i el 10%, tal com van acordar la direcció i el comitè d’empresa. En aquest sentit, la plantilla denuncia que en tres anys haurà perdut entre el 13,5 i el 19% de poder adquisitiu. A més, es produirà la sortida de cinc periodistes i un tècnic als quals no es renovarà.

Les retallades a BTV també s’han materialitzat amb la no renovació dels programes Jo què sé!, de Carles Flavià, i El temps de Picó, del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó; la supressió d’Infos Idiomes (els informatius en llengües estrangeres que emetien des del 1998), i la reducció pressupostària per a la resta d’espais de la graella, entre ells TelemonegalLa porteria.