Tot i que la seva continuïtat no perilla, tal com va confirmar a Comunicació 21 el delegat de Público a Catalunya, Josep Carles Rius, el quadern en català del diari sí que es veurà afectat per l’ERO presentat per la direcció. Segons informa Escacc, Mediapubli podria reduir el nombre de pàgines de Públic; en principi serien les més accessòries com les de cartellera, però no es descarta l’afectació sigui major. De fet, segons Escacc, la delegació catalana seria una de les més afectades per la retallada de pressupostos i la reestructuració de la plantilla, prevista en un 20% per a tot l’Estat.

Amb tot, les negociacions entre el comitè d’empresa i la direcció continuen obertes, malgrat cada vegada hi ha més tensió, i els treballadors no descarten fer vaga. Mediapubli accepta les baixes incentivades i l’ERO temporal proposat pel comitè d’empresa, però no renuncia als acomiadaments ni a les retallades salarials.

Ambdues parts també xoquen en les indemnitzacions per a les baixes incentivades. Els sindicats demanen 45 dies per any treballat i una quantitat lineal, mentre que l’empresa no accepta el darrer punt i ha establert les indemnitzacions per trams: 45 dies per als treballadors que cobrin fins a 30.000 euros anuals; 32 per als que rebin entre 30.000 i 60.000 euros; i 27 dies per als que cobrin més de 60.000 euros l’any.

La propera reunió entre comitè d’empresa i direcció serà aquest divendres.