L’exposició immersiva del programa Crims que acull el Palau Robert de Barcelona també és un èxit, seguint l’estela de les emissions televisives i radiofòniques. Fins el passat diumenge, 101.880 persones havien visitat la mostra, i 23.644 participat en el joc interactiu que proposa.

Des de la seva inauguració el 25 d’octubre, Crims. L’exposició no ha baixat dels 400 visitants diaris, amb una mitjana de 1.084 al dia per la gran afluència els caps de setmana i dies festius, superant així les xifres d’altres exposicions de gran èxit al Palau Robert, assenyala en un comunicat. El rècord absolut es va establir el 27 de desembre, amb més de 2.300 persones.

La mostra es pot visitar fins al 10 d’abril.

Exposició immersiva

Crims. L’exposició està plantejada com un recorregut immersiu a l’univers del programa des de tres punts de vista: el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen. Tot el que s’hi veu ha passat; els fets, els noms i els llocs són reals; algunes escenes i elements estan dramatitzats, però el contingut consta en documents o prové de testimonis que eren al lloc dels fets.

Mitjançant una combinació d’espais, imatges, sons i contingut digital originals, l’exposició mostra la realitat i la mort i tot el món que l’envolta, i obre la porta a la interacció i a la reflexió.

Organitzada per la Direcció General de Difusió de la Generalitat, la mostra ha estat comissariada per Carlos Ortet, de l’agència Zoopa, amb la col·laboració del propi Carles Porta.

Crims va néixer el 2018 a Catalunya Ràdio, dos anys després va fer el salt a TV3, i posteriorment els seus casos es van narrar en sengles llibres (2020 i 2022).

El seu director, el periodista Carles Porta, argumenta el pas al format d’exposició perquè “hi ha un valor afegit evident en tocar, veure i sentir les coses”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram