La Biblioteca/CRAI del Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra acull l’exposició A propòsit de Josep Maria Planes (Manresa 1907- Barcelona 1936), que es pot visitar fins al 4 de novembre.

Comissariada pels periodistes Jordi Finestres (biògraf de Planes) i Jordi Serrat, l’exposició es va organitzar amb motiu de l’any dedicat a la figura del que està considerat el precursor del periodisme d’investigació a Catalunya, celebrat entre 2016 i 2017 amb motiu del 80è aniversari de la seva mort.

Ara, la mostra arriba a la UPF amb la voluntat de reflexionar i valorar la contribució periodística de Planes.L’acte d’inauguració a la UPF tindrà lloc aquest dimecres, a les 15.30 h,

Josep Maria Planes i Martí va ser un referent del periodisme d’investigació a Catalunya malgrat la seva curta trajectòria: va ser executat als 29 anys per un escamot de la FAI després d’haver denunciat l’organització en diverses ocasions. Planes va ser fundador i director de la revista Imatges; director del setmanari satíric El Be Negre, i col·laborador de publicacions com La Rambla, Mirador i La Publicitat.