El periodista Alex Segura Lozano, corresponsal de l’Agència Efe als Estats Units, ha estat un dels quatre guanyadors del Concurs de Beques Juvenils del Fons Monetari Internacional, al qual s’havien presentat més de 700 aspirants de tot el món, segons informa Exterior.

“És tot un honor rebre un reconeixement d’una organització com l’FMI, que tantes vegades he hagut de cobrir com a periodista en la meva etapa com a corresponsal a Washington. Els estic molt agraït d’aquesta oportunitat perquè ha estat una experiència molt enriquidora”, ha assegurat Segura.

El periodista català establert a Los Angeles ha estat distingit amb el projecte Les empreses de tecnologia financera poden ajudar a tancar la bretxa de gènere en la inclusió financera? En la peça, en format audiovisual, Segura traça la bretxa de gènere que hi ha en alguns països del món a l’hora de sol·licitar crèdits financers.

Alhora, proposa algunes solucions que consisteixen en oferir diferents polítiques públiques amb l’objectiu d’augmentar l’accés al microcrèdit, impulsar la identificació digital, i promoure l’educació financera entre les dones, a més de donar un impuls a les empreses de tecnologia financera per trobar solucions des del sector privat.

En la convocatòria adreçada a joves periodistes, l’FMI convidava a presentar propostes per fer front a la situació financera crítica que viu el món arran de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. A més d’Alex Segura han estat premiades les periodistes Mary-Jean Nleya (Botswana), Krithiga Narayanan (Índia) i Cynthia Nyongesa (Kenya).

Els quatre projectes guanyadors es publicaran el mes que ve a la revista de finances i desenvolupament de l’FMI.