El consell d’administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va aprovar aquest dilluns, amb els únics vots dels consellers del PP, la liquidació de l’ens públic creat el 1989. A més, es va donar el vistiplau a la fusió per absorció de la ràdio i la televisió públiques en una nova empresa mercantil, Radiotelevisió Valenciana SA.

Per fer possible el punt i final a l’ens, la setmana passada l’Executiu valencià va aprovar diverses operacions d’ampliació i reducció de capital per tal d’assumir el deute de 1.500 milions d’euros que arrossegava RTVV. De fet, el mateix dilluns, el Diari Oficial publicava l’autorització per part del Govern d’una transferència d’1,7 milions, la quantitat que faltava per reequilibrar els comptes.

L’oposició en bloc (PSPV, Compromís i EUPV) va votar en contra de la fusió perquè considera que no es pot posar “el comptador a zero” i que es transfereixi el deute de 1.500 euros a la Generalitat sense que ningú assumeixi responsabilitats.

Aquest dijous es preveu que es nomeni el nou consell d’administració escollit per les Corts Valencianes a l’octubre: Lázaro Marín, Aránzazu Calzada, Vicente Navarro de Luján i María Estela Bernard (a proposta del PP); Rosa Solbes i Xelo Miralles (PSPV); Rafael Xambó (Compromís); i Manuel Jardí (EUPV). Xambó és l’únic que repeteix.

Per altra banda, la nova directora general serà l’advocada Rosa Vidal, qui substituirà Alejandro Reig, nomenat de manera transitòria per executar l’ERO després de la dimissió de José López Jaraba.