‘Fighting Locust Invasion in East Africa’, de Luis Tato.

El fotoperiodista barceloní Luis Tato és un dels sis finalistes al premi World Press Photo de l’Any, la màxima distinció dels guardons. Tato, que resideix a Nairobi, Kenya, competeix amb una fotografia sobre la pitjor plaga de llagostes del desert que ha viscut el país en els darrers 70 anys.

Amb el títol de Fighting Locust Invasion in East Africa, la fotografia mostra el cap de l’assentament d’Archers Post, al comtat de Samburu, intentant foragitar un gran eixam de llagostes que arrasa una zona de pastura el 24 d’abril de 2020.

La resta de finalistes a la millor fotografia de l’any són Evelyn Hockstein, Valery Melnikov, Mads Nissen, Oleg Ponomarev i Lorenzo Tugnoli.

La Fundació World Press Photo ha anunciat els autors i treballs nominats en les diferents categories de la 64a edició dels prestigiosos guardons de fotoperiodisme. De l’Estat espanyol també opten a premi el basc Aitor Garmendia (en la categoria de medi ambient), l’extremeny Jaime Culebras (en la de naturalesa) i l’argentí resident a Barcelona Pablo Tosco (en temes contemporanis).

Per la seva part, la documentalista valenciana Claudia Reig Valera és una de les tres finalistes en la categoria de projecte interactiu de l’any del Concurs de Narrativa Digital. Reig competeix amb el documental interactiu Parir al segle XXI, produït per Barret Cooperativa, À Punt Mèdia i Lab RTVE.

Enguany, en el concurs de fotografia han participat 74.470 imatges de 4.315 autors, i en el de narrativa digital 335 produccions.

Els guanyadors de les diferents categories del World Press Photo es faran públics el 15 d’abril.

Els treballs guardonats en el World Press Photo s’exposaran per 17a vegada a Barcelona de la mà de la Fundació Phographic Social Vision. Serà al CCCB del 10 de novembre al 12 de desembre.