La Fundació Maldita.es ha llançat el projecte Maldito Clima, amb el qual busca posar en el centre del debat públic la crisi climàtica i les seves conseqüències en la vida quotidiana, i lluitar contra la desinformació en aquest àmbit.

L’objectiu és “transformar les qüestions climàtiques en alguna cosa més que un tema científic, desmentint els continguts falsos i, amb l’ajuda de fonts expertes i evidències científiques, explicar com la crisi climàtica ja és una realitat que afecta la salut, l’economia, l’energia, la planificació urbana, l’agricultura o la migració”.

Així doncs, dins de Maldita.es, el nou projecte es dedicarà a combatre les fake news relacionades amb el medi ambient que arribin a través del seu xatbot. Maldito Clima es nodrirà d’aquesta eina per localitzar i desmentir les desinformacions que més circulin entre la ciutadania i també publicarà peces més explicatives i en profunditat.

Com la resta de projectes del mitjà, Maldito Clima formarà part de tota la xarxa de projectes i col·laboracions establerta per Maldita.es. Entre ells hi ha EU-Hybnet i Iberifier, finançats per la Unió Europea, en els quals l’organització treballa amb universitats i verificadors per desenvolupar eines i estudiar el fenomen de la desinformació.