Marc Marginedas (foto: Francesc Casals / El Periódico)El jurat de la 14a edició dels Premis Nacionals de Comunicació va fer públic aquest dijous els guanyadors d’aquest any: els serveis informatius de Catalunya Ràdio (en la categoria radiofònica), El convidat de TV3 (televisió), timeout.cat (digital), el periodista Marc Marginedas (premsa), la Xarxa (comunicació de proximitat), i Enric Pujades (publicitat). A més, s’ha distingit amb una menció d’honor Tatiana Sisquella, traspassada al febrer.

Els guardons, que des de l’any passat no tenen dotació, es lliuraran el proper 22 d’octubre en un acte al Palau de la Generalitat.

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació ha guardonat els serveis informatius de Catalunya Ràdio pel seu “compromís històric amb la informació de qualitat” al país, així com “el rigor i la pluralitat mostrats durant més de 30 anys d’activitat”.

En televisió s’ha distingit el programa El convidat, conduït per Albert Om a TV3, per tractar-se “d’un format innovador d’èxit que temporada rere temporada segueix atraient els espectadors catalans situant-lo com a líder d’audiència a Catalunya”.

Per la seva part, Marc Marginedas ha estat guardonat en la categoria de premsa per “ser representant d’un tipus de periodisme compromès amb el lector i la societat, que no coneix fronteres”.

En la modalitat de mitjà d’arrel digital, enguany s’ha premiat Time Out per “ser un clar exponent de l’aprofitament del potencial d’internet per buscar nous mecanismes de complicitat i interacció amb el lector, així com per haver esdevingut un referent de la informació cultural en català a la xarxa”.

Quant al premi de comunicació de proximitat, en aquesta edició s’ha distingit les ràdios i televisions aplegades a la Xarxa per la seva tasca “apropant la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat”.

Pel que fa a la categoria de publicitat, Enric Pujadas ha estat reconegut la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació i la publicitat que l’han portat a ocupar càrrecs de màxima responsabilitat durant més de 30 anys a l’empresa Ogilvy&Mathers.

Finalment, el jurat ha volgut reconèixer amb una Menció d’Honor a títol pòstum la periodista Tatiana Sisquella, traspassada al setembre. “Sisquella s’ha convertit en un dels referents periodístics més estimats pels catalans després d’una dilatada carrera que l’ha portada a col·laborar amb els principals mitjans de comunicació de Catalunya”, assenyala el veredicte.

El jurat del Premis Nacionals de Comunicació estava format pel president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la cap de premsa i comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Fulquet; el degà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Ton del Pozo; l’exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; la membre del comitè executiu de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català, Helena Solà, i el professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL Josep Lluís Micó.