El consell d’administració de la Xarxa Audiovisual Local ha nomenat Marc Melillas com a nou conseller delegat, tal com estava previst. El periodista ha manifestat que assumeix el càrrec “amb el màxim compromís i amb l’objectiu de continuar enfortint l’audiovisual local davant els reptes i les oportunitats que ens planteja el present i el futur del sector”.

Melillas ha remarcat que continuarà treballant en la implementació del Pla estratègic 2021-2025 de la XAL. Aquest té com a objectiu “l’enfortiment de les televisions i les ràdios locals, els elements essencials per configurar, dins l’ecosistema audiovisual català”. Per això, afegeix, també cal “continuar explorant totes les maneres de col·laboració possibles amb els mitjans públics de la CCMA i RTVE a Catalunya”.

Un dels principals reptes de la nova etapa és la posada en marxa, el darrer trimestre d’aquest any, de la nova plataforma OTT de La Xarxa: “És el projecte més ambiciós dels darrers anys per al conjunt del nostre sector, i ha de servir per fixar les bases del futur immediat dels mitjans de comunicació, adaptant-los als nous models de consum i explotació de continguts audiovisuals”.

Melillas substitueix en el càrrec Lluís Garriga, qui exercia des de novembre de 2019 i que recentment va ser nomenat conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Trajectòria

Marc Melillas compta amb més de 30 anys d’experiència en mitjans de comunicació local, dels quals més de 20 vinculat als mitjans de la Diputació de Barcelona.

De 1999 a 2002 va ser coordinador del Circuit de Televisions Locals, l’ens precedent a la Xarxa de Televisions Locals, de la qual va ser director de continguts i serveis (2003-2007). A més, va ser impulsor la creació del Mercat Audiovisual de Catalunya, que va dirigir durant cinc anys (2000-2005).

Posteriorment, Melillas va ser director general de la Xarxa Audiovisual Local (2007-2012) i cap d’estratègia, desenvolupament i tecnologia (2013-2016). Després d’un parèntesi com a tècnic del projecte Smart Region a la Diputació (2016-2019), va tornar a la XAL com a director d’estratègia.

Abans dels mitjans de la Diputació de Barcelona, Melillas va ser director d’informatius de Ràdio Argentona, director del Canal 51 – Televisió de Badalona, i coordinador de la televisió de districte Clot-Sant Martí per a BTV.