La 1 estrena dimecres a les 22.40 h Las tres puertas, un programa d’entrevistes conduït per Maria Casado des del centre de producció de Sant Cugat. D’aquesta manera, la periodista torna a la televisió pública, d’on va plegar el maig de 2020 després que s’anunciés que la següent temporada no continuaria presentant el magazín La mañana.

En la presentació de Las tres puertas, Oriol Nolis, director de RTVE Catalunya, ha destacat la importància de tornar a tenir “un prime time fet des de Sant Cugat”. “Com a centre de producció és una cosa que ens omple d’orgull, i que estigui presentat per la Maria, companya i amiga, encara ens alegra més”, ha afegit.

El nou programa vol recuperar el valor de la conversa en persona, “la televisió de la paraula”, com la defineix Maria Casado, evocant als programes clàssics d’entrevistes TVE (citen Mercedes Milà, Julia Otero, Pedro Ruiz o Àngel Casas) i referents internacionals (com Oprah Winfrey o David Letterman).

Casado també destaca el paper que l’arxiu de RTVE tindrà en el nou espai. “La idea de recuperar personatges que ja no hi són, i que desgraciadament no podran estar a Las tres puertas, però ens ve de gust que aquesta ànima ens acompanyi durant les nits i veure com eren aquelles entrevistes”, ha explicat.

Las tres puertas plantejarà cada setmana xerrades amb diversos convidats, persones “que siguin marca Espanya” i també personatges internacionals de diferents disciplines. En el primer programa Maria Casado conversarà amb Antonio Banderas, Carmen Posadas i Mario Alonso Puig. En posteriors episodis ho faran Gloria Trevi, Mario Vargas Llosa, Jorge Lorenzo, Laura Rojas Marcos, Carmen Machi, José Sacristán i Iñaki Gabilondo.

Las tres puertas es realitza amb Teatro Soho Televisión, la productora audiovisual creada per Banderas que dirigeix la mateixa Casado des de que va deixar TVE.