El Govern ha nomenat el periodista Martí Anglada i Birulés nou coordinador internacional de comunicació i relacions públiques, adscrit a la Secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació. Anglada ocupa la vacant deixada per Joan Maria Piqué, que al setembre va ser nomenat cap de l’oficina de comunicació del Departament d’Interior.

Les funcions del càrrec, són: coordinar i planificar la relació del president de la Generalitat, i donar suport a la dels consellers, els expresidents i altres alts càrrecs amb els mitjans de comunicació internacionals i altres actors vinculats a la conformació de l’opinió pública, en coordinació amb els responsables de comunicació respectius; difondre la política del Govern entre els mitjans internacionals; coordinar la política comunicativa dels departaments amb actuació a l’exterior i la del Departament de la Presidència; i coordinar els continguts de les xarxes socials enfocades a la difusió a l’exterior de la política del president i el Govern.

Martí Anglada ha desenvolupat una llarga trajectòria periodística a La Vanguardia (1976-1983) i TV3 (1984-2011), exercint de corresponsal en diferents països. El 2014 va ser nomenat delegat de la Generalitat a França. El maig de 2017 va deixar la representació a Suïssa quan es va crear una delegació específica, i l’octubre de 2017 va ser destituït de la de França per l’Executiu espanyol amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.