L’acte de lliurament de la 31a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona ja té dia i seu: serà el 8 de juny al teatre del Centre Cultural i Recreatiu El Progrés de Martorell.

En aquesta edició s’han rebut 118 candidatures en les sis categories de premsa, ràdio, televisió, publicacions municipals i noves tecnologies (l’any passat van ser 154). Els guardons estan dotats amb 60.000. euros, 10.000 menys que fa un any, ja que a causa de la crisi s’ha suprimit la categoria d’emissores locals d’Espanya al millor programa.

Enguany, el jurat està format per Josep Maria Martí, Anna Cristeto, Enric Juliana, Sílvia Cóppulo, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Dídac Boza, Xavier Capdevila, Josep Lluís Micó, Manel Sanromà i Mònica Fulquet.

De les 118 candidatures, 20 opten al 31è Premi Tasis-Torrent a la millor iniciativa periodística o empresarial en el camp de la comunicació i la publicitat de l’àmbit local i comarcal, mentre que 16 ho faran al Tasis-Torrent al millor treball periodístic.

Quant al 27è Premi Rosalia Rovira a un programa o iniciativa de producció pròpia emès per una ràdio municipal de Catalunya, hi opten 27 programes, mentre que 29 concorren al 23è Premi Miramar a un programa o iniciativa de producció pròpia emès per una televisió local de Catalunya.

Finalment, la 23a edició del Premi Arrel per a butlletins i publicacions municipals compta amb 12 candidatures, i a la 16a edició del Premi Innova a la millor iniciativa tecnològica en comunicació local hi opten 14 iniciatives.

També es concedirà el Premi d’Honor de la Diputació de Barcelona, dedicat a retre  homenatge a una persona, mitjà de comunicació o organisme que s’hagi destacat per la seva trajectòria a favor de la comunicació a Catalunya.