Aquest divendres, a les 20 h, el teatre del Centre Cultural i Recreatiu El Progrés de Martorell acull la 31a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona. Enguany s’han rebut un total de 121 categories en les sis categories de premsa, ràdio, televisió, publicacions municipals i noves tecnologies (l’any passat van ser 154). Els guardons estan dotats amb 60.000. euros, 10.000 menys que el 2011, ja que a causa de la crisi s’ha suprimit la categoria d’emissores locals d’Espanya al millor programa.

De les 118 candidatures, 20 opten al 31è Premi Tasis-Torrent a la millor iniciativa periodística o empresarial en el camp de la comunicació i la publicitat de l’àmbit local i comarcal, mentre que 16 ho fan al Tasis-Torrent al millor treball periodístic.

Quant al 27è Premi Rosalia Rovira a un programa o iniciativa de producció pròpia emès per una ràdio municipal de Catalunya, hi opten 28 programes, mentre que 31 concorren al 23è Premi Miramar a un programa o iniciativa de producció pròpia emès per una televisió local de Catalunya.

Finalment, la 23a edició del Premi Arrel per a butlletins i publicacions municipals compta amb 12 candidatures, i a la 16a edició del Premi Innova a la millor iniciativa tecnològica en comunicació local hi opten 14 iniciatives.

Enguany, el Premi d’Honor de la Diputació de Barcelona, fet públic el passat 21 de maig, és per al periodista radiofònic Jordi Margarit, des de fa 12 anys director i presentador de La primera pedra a RAC1. El guardó ret homenatge a una persona, mitjà de comunicació o organisme que s’hagi destacat per la seva trajectòria a favor de la comunicació a Catalunya.

El jurat està format per Josep Maria Martí, Anna Cristeto, Enric Juliana, Sílvia Cóppulo, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Dídac Boza, Xavier Capdevila, Josep Lluís Micó, Manel Sanromà i Mònica Fulquet.