El 10 de gener, l’editora de revistes MC Ediciones va presentar un concurs de creditors voluntari on, en la documentació aportada al jutjat, s’assegurava que no es preveia un ERO a la plantilla. Aquesta setmana, però, ha presentat un ERO on proposa extingir el contracte a 99 dels 168 treballadors, i reduir el 30% de jornada i sou a la resta, segons han confirmat fonts del comitè d’empresa a Comunicació 21.

La documentació del concurs, com es veu, no és molt fidedigna, doncs l’empresa també hi assegurava no tenir deutes amb els treballadors malgrat encara no els havia pagat l’extra de Nadal ni el 50% de desembre (ara també els deu el 50% de gener).

De fet, l’ERO es va presentar el mateix dia que MC Ediciones enviava una nota de premsa assegurant que s’havia iniciat un “procés de reestructuració empresarial”, del qual un dels principals objectius era “mantenir el major nombre d’empleats possible”.

10 revistes i tres webs

El comunicat de l’empresa també assegurava que l’objectiu de l’administrador concursal era “garantir la viabilitat futura del projecte, que passa per la continuïtat dels seus principals productes”. Si entenem per productes les seves revistes, cal recordar quan es va presentar el concurs es va aturar la producció de la majoria d’elles, i només s’han publicat 10 de les 76 capçaleres.

Aquestes 10 (Metal Hammer, Casa Viva, Más allá de la ciencia, Horóscopos más allá, Qué leer, FHM, Integral, Clío, Proyecto Contract i DT) i tres webs (que no han especificat a la plantilla) són les que l’empresa té intenció de tirar endavant.

En la documentació entregada al jutjat pel concurs de creditors, MC Ediciones també admetia que tenia un passiu de 15.309.037 euros i 575 creditors, però aquests, diuen, ja són més de 900. Així doncs, a ningú li estranyaria que la xifra del deute també fos major.