La productora Mediapro denunciarà davant la Comissió Europea l’autorització de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) a l’entrada de Telecinco i Telefónica a Digital+, i estudia impugnar la decisió de l’arxiu davant l’Audiència Nacional i altres organismes competents. Antena 3, per la seva part, també està estudiant totes les alternatives legals per impugnar la decisió de la CNC.

Per a Mediapro, l’autorització de l’operació suposa un “gravíssim atemptat contra la lliure competència, en permetre un monopoli audiovisual únic a tota Europa”. En un comunicat emès aquest dimecres, la productora de Jaume Roures considera “inadmissible” que Competència no hagi incoat un expedient contra Prisa, Telefónica i Telecinco atenent al “gravíssim risc” de coordinació de les estratègies d’aquests operadors.

Antena 3, per la seva part, considera l’autorització de l’operació “un greu atac” al manteniment de la competència efectiva als mercats televisius. La cadena afegeix també que “la renúncia dels nous socis al dret de veto o a l’elecció directa de directius no significa de cap manera la renúncia a la gestió de Digital+”.