El grup Mediaset ha acceptat l’oferta de Telefónica per comprar-li  el seu 22% de DTS (Canal+). L’acord, però, té un abast més ampli i suposarà l’entrada de l’operadora de telecomunicacions en el negoci de la televisió de pagament a Itàlia, segons ha informat aquest mateix dilluns.

En concret, Telefónica pagarà 295 milions d’euros pel 22% de les accions de Mediaset a Canal+; 30 milions més com a contraprestació per la renúncia d’aquesta al dret d’adquisició preferent sobre la participació a Prisa; 10 milions en cas que l’operadora adquireixi el 56% de DTS en mans de l’editora d’El País, i fins a 30 milions més en funció de les altes netes de clients de televisió de pagament que es produeixin durant els quatre anys següents a Canal+ i Movistar TV (aquesta darrera xifra és 10 milions superior respecte l’oferta inicial).

En total, Mediaset podria rebre fins a 365 milions d’euros pel seu 22% a DTS, mentre que Telefónica pagaria entre 1.085 i 1.115 milions per adquirir el 100% de la plataforma de Prisa. L’operació a tres bandes, però, ha de rebre el vistiplau de les autoritats de competència.

En paral·lel, Telefónica invertirà en els propers mesos 100 milions d’euros més en el negoci de la televisió de pagament de Mediaset a Itàlia a canvi d’una participació de l’11,11%. La valoració de Mediaset Premium abans de la contribució de l’operadora s’ha establert en 800 milions.

Finalment, el consell d’administració de Mediaset ha aprovat estudiar distintes alternatives per a la recompra d’accions pròpies, amb l’objectiu, a mig termini, de tornar als accionistes l’import que en el seu moment es va recaptar del mercat borsari per adquirir el 22% de Canal+ que ara es ven.

Mediaset remarcava divendres que ara podrà convertir-se en proveïdora i productora de continguts en el mercat de la televisió de pagament, per a la qual cosa ha subscrit un acord de best efforts amb Telefónica.