La 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ha assolit els 2.535 participants procedents de 239 centres educatius. El termini per participar en el certamen es va obrir a principis d’octubre i restarà obert fins al 31 de gener.

Dels 2.535 alumnes que de moment participen en aquesta edició, 1.659 són de Catalunya, 633 del País Valencià, 218 de les Illes Balears, 22 de l’Aragó, 2 d’Andorra i 1 de la Catalunya Nord. En l’anterior edició es va assolir una participació rècord de 4.493 alumnes de 284 centres educatius.

El concurs AMIC-Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: Nosaltres a la lluna d’Alice Kellen; Ciutats de fum de Joana Marcús; Jaufré (anònim); El que penso (sobre tot) de Jordi Sierra i Fabra, i Terres mortes de Núria Bendicho Giró.

La pujada del primer capítol començarà el 9 de gener i el concurs s’acabarà el 22 de març de 2023, data límit per entregar el tercer capítol. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig.