La primera edició concurs AMIC-Directes, creadors de continguts en català suma més de 250 inscripcions. Impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, el certamen es dirigeix a estudiants de segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels diferents territoris de parla catalana amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua entre el jovent en les plataformes digitals.

Per ajudar als alumnes i professors inscrits i acompanyar-los durant el procés creatiu, en el concurs col·laboren creadors de contingut de Catalunya i el País Valencià: Laia Gufolove, Gal·la Martí, Norman López, Elia Periwinkle, Simmer Valenciana, El Racó del Manga, El Berti, Albert Roig i el Devid.

Funcionament

El concurs es desenvolupa al web amicdirectes.cat, on per poder participar cal registrar-se en grups de tres a cinc persones, que poden ser de diferents classes i centres. El termini per fer-ho finalitza el 2 de desembre.

El passat 17 d’octubre es va activar el període creatiu per als participants amb la distribució de diversos tutorials sobre les diferents fases dels streamings: redactar un guió, enregistrament d’àudio i imatge, i configuracions a les plataformes Twitch i YouTube. L’aprenentatge dels participants es complementa amb el mentoratge dels creadors de continguts, els quals assessoren els alumnes en cada pas que donen.

Finalment, tota aquesta formació clourà amb l’enregistrament d’un vídeo en directe sobre una de les dues categories disponibles (esports i actualitat), sense cap mena de postproducció i amb una durada d’entre 20 i 30 minuts, per presentar-lo a concurs.

Un cop finalitzat el termini per presentar els streamings, un jurat d’experts valorarà la qualitat i l’originalitat dels continguts, i durant la segona quinzena de desembre es comunicarà qui són els finalistes. Aquests competiran a principis de 2023 en una final on es decidiran els guanyadors de cada categoria.

El precedent

El nou concurs per a joves creadors de contingut audiovisual compta amb el precedent del reeixit certamen literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, que en la darrera edició, la 14a, va comptar amb una participació rècord de 4.493 alumnes d’entre 15 i 18 anys de 284 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord.

Amb AMIC-Directes, l’entitat vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català, i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals.