‘Atrapats’ de Mireia Comas, guanyadora del Premi Miravisions.

El Premi Miravisions de Fotoperiodisme, organitzat pel magazín digital La Mira, ha donat a conèixer els treballs guanyadors de la seva primera edició. En la categoria professional el primer premi ha estat per a la fotoperiodista Mireia Comas pel treball Atrapats, publicat a la Directa, el qual mostra la situació de 12 joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa. 

El segon premi se l’ha endut Sergi Alcàzar pel treball Les morts de la Covid, publicat El Nacional, i el tercer ha estat per a Marc Sanye per la fotografia Maria publicada a El 9 Nou.  

En la categoria professional s’han concedit dues mencions especials: una també a Sergi Alcàzar per l’obra Primera línia, publicada a El Nacional, i l’altra a Jordi V. Pou per El confinament impossible dels temporers, publicada a El Periódico. 

Pel que fa a la categoria per a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes, el primer premi s’ha atorgat a Bernat Cedó (de l’Escola de Fotografia IEFC) per A porta tancada; el segon a David Rico (Escola de Fotografia IEFC) per L’esport que va guanyar la Covid, i el tercer a Lydia Medina (Escola Groc) per La soledat. En aquesta modalitat s’ha concedit una menció especial a Anna Lofi (Universitat Autònoma de Barcelona) pel treball Confinament de l’àvia 

Els premis es lliuraran el 25 de setembre al Mas Miravall, a Juneda, en el marc de la segona edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme 

Els guardons de la categoria professional estan dotats amb 2.500 euros per al primer premi, 1.000 per al segon, i 500 euros per al tercer. En la d’estudiants s’atorgaran vals per gastar en material fotogràfic de 1.000 euros per al primer premi, de 600 per al segon, i de 400 per al tercer.