El grup Som* ha llançat Apart, una revista gastronòmica de periodicitat anual que incorpora la realitat virtual en els seus continguts, i amb edicions en català, castellà i anglès. En cada número la capçalera comptarà amb una personalitat gastronòmica de rellevància en el paper de director convidat que treballarà amb l’equip de la revista Cuina.

En la primera edició el convidat és Ferran Adrià. La revista ofereix a través de 240 pàgines un viatge a sis països que, segons l’impulsor d’elBulli Foundation inspiren la gastronomia del futur: Brasil, Argentina, Marroc, Dinamarca, Grècia i Japó.

Segons el seu director, Josep Sucarrats, Apart és “un mitjà que trenca les fronteres entre el paper i la pantalla. Som una revista, però també som un web. I els vídeos en realitat virtual no són més que una eina periodística per explicar-vos històries”, diu el també director de Cuina.

“Creiem en el futur i la innovació i ho fem apostant pels continguts de qualitat, com bé ho demostren els dos anys que s’han invertit per gestar un mitjà com aquest”, destaca Roser Sebastià, vicepresidenta del grup cooperatiu.

“Ens trobem davant d’una mostra més de la capacitat de les persones que formem part de Som* per crear nous formats, nous llenguatges –com la realitat virtual– i arribar a nous públics, al mateix temps que consolidem els que ja tenim”, afegeix Sebastià.