La plataforma Netflix, l’empresa pública Acció Cultural Espanyola, l’Acadèmia del Cinema Espanyol i l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals signaran un conveni per crear una línia urgent d’ajut assistencial per als professionals del sector audiovisuals més afectats per la crisi del coronavirus. La dotació, d’un milió d’euros, l’aporta Netflix.

Els ajuts es dirigiran als treballadors de l’apartat artístic i/o tècnic que travessin una situació econòmica precària i no puguin treballar a causa de la paralització de la producció audiovisual.

Els detalls d’aquesta línia, els criteris d’elegibilitat i el nivell de finançament individual s’elaboraran amb els diferents agents socials del sector. La iniciativa està oberta a rebre col·laboracions de qualsevol entitat que “vulgui contribuir a ajudar” els professionals més afectats.

L’aportació de Netflix s’emmarca en la iniciativa global de la plataforma per la qual destinarà 100 milions de dòlars a donar suport als treballadors de l’audiovisual. Una gran part d’aquest import és per ajudar les produccions pròpies de Netflix, i 15 milions es destinen a fons d’emergència per a professionals de diferents països.