La plaça sant Jaume de Barcelona ha acollit aquest dimecres una nova concentració contra l’assassinat de professionals de la informació a la franja de Gaza. La protesta, en la línia de la realitzada al novembre, s’emmarcava en la jornada de lluita celebrada a Catalunya sota el lema Defensem Palestina, estimem la Vida, aturem el món.

Les organitzacions convocants recorden que, des del 7 d’octubre, l’Exèrcit israelià ha matat almenys 116 professionals que informaven des de Palestina. En aquest sentit, recorden que els periodistes de Gaza són els únics que poden informar, ja que Israel no permet l’entrada de la premsa internacional.

“Cada dia tenim menys ulls i veus a Gaza per explicar el que està passant”

En la concentració ha participat el periodista palestí Mutah Ahmed i s’ha escoltat un missatge d’àudio des de Gaza d’Abu Salim, responsable de seguretat del Sindicat de Periodistes Palestins, on ha relatat les dures condicions de treball i de vida en què es troben els treballadors de la comunicació i les seves famílies.

A continuació s’ha llegit un manifest. “No som indiferents al patiment de les nostres i els nostres col·legues a Gaza, estem horroritzades i sentim el deure d’expressar-los la nostra solidaritat. I també de recordar a l’opinió pública de casa nostra en quines condicions s’està informant d’aquesta guerra”, assenyalava el text.

Els assistents a la concentració han portat cartells amb els noms dels 116 professionals assassinats a Gaza i clavells vermells en el seu record.

“L’Estat d’Israel impedeix que hi hagi testimonis: no permet l’accés independent de la premsa internacional i està assassinant de manera sistemàtica els periodistes, fotògrafs, càmeres i professionals de la informació que hi viuen. I cada dia tenim menys ulls i veus a Gaza per explicar el que està passant”, denuncia el manifest.

“Almenys 116 dels nostres companys i companyes de Gaza han estat assassinats en aquests mesos de guerra. En molts casos han estat atacats deliberadament per silenciar el genocidi, i sovint els han matat amb tota la seva família”, afegeix el document, tot recordant la destrucció total o parcial de les redaccions de més de 80 mitjans, segons Reporters Sense Fronteres.

La mobilització ha estat convocada pel col·lectiu Comunicadores Feministes i comptava amb l’adhesió del Sindicat de Periodistes de Catalunya, la Xarxa Europa de Dones Periodistes, la CGT, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, la Fundació Consell de la Informació de Catalunya, el Sindicat de la Imatge UPIFC, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Sicom – Solidaritat i Comunicació, CCOO i UGT.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram