El serial dels mitjans públics badalonins ha viscut un nou episodi aquest dimarts. La junta general extraordinària de Badalona Comunicació (on PSC, CiU i ICV-EUiA sumen majoria) ha aprovat la renovació del seu consell d’administració (des de novembre només format per membres nomenats pel PP) amb una representació més propera a la de correlació de forces del ple municipal.

La primera sorpresa ha arribat durant la sessió, quan l’alcalde Xavier García Albiol ha anunciat la dimissió un dia abans del conseller delegat, Albert Fernández Saltiveri. Tot i així, la junta ha aprovat el seu cessament del càrrec. La segona ha arribat després, quan s’ha comunicat als mitjans que, el mateix dilluns, després d’acceptar la seva dimissió, el consell d’administració va aprovar la contractació de Fernández Saltiveri com a gestor de l’empresa municipal.

Ara, el govern municipal intenta dilatar al màxim la convocatòria d’un consell d’administració en el qual es nomenaria com a conseller delegat Josep Viñeta, el candidat consensuat al novembre per PSC, CiU i ICV-EUiA, i s’acomiadaria del nou càrrec Saltiveri, sentenciat per l’oposició arran de la censura de L’estaca en el Festival Filmets.

De moment, Albiol s’ha negat a convocar aquest nou consell, tal com reclama l’oposició, i el PP ja ha anunciat que portarà el cas als jutjats (defensa que els membres del consell els ha de nomenar l’alcalde), tot esperant que les mesures cautelars puguin aturar –almenys de moment– la seva sortida i el nomenament de Viñeta. Mentre això no passi, Albert Fernández Saltiveri continuarà al capdavant dels mitjans públics de Badalona a quatre mesos de les eleccions municipals.