Sis dies després de prescindir de Pilar Rahola com a col·laboradora de Julia en la onda, Onda Cero ha fet marxa enrere. “Teníem un problema i, com era d’esperar de la intel·ligència de tots, ho hem resolt entre tots. Pilar Rahola seguirà per cinquena temporada com a col·laboradora d’aquest programa”, ha anunciat aquest dijous a la tarda Julia Otero. La conductora de l’espai, ha agraït a tothom “l’elegància, el sentit comú i la defensa de la discrepància com a base del nostre treball i el que li dóna sentit”.

Otero ja va mostrar dimarts la seva disconformitat amb la decisió “empresarial” de la cadena d’Antena 3. El motiu havia estat l’article de Rahola titulat La chusma, publicat a La Vanguardia fa una setmana, en què la periodista replicava Carlos Herrera, presentador del magazín matinal a Onda Cero, arran de les seves manifestacions per la prohibició de les corrides de braus a Catalunya. Herrera també s’havia desmarcat de la mesura de l’emissora.

“És el primer cop que em censuren”

L’article va coincidir amb una altra crítica de Rahola, en aquest cas als serveis informatius d’Antena 3, per una enquesta sobre l’elecció de Pa negre per representar l’Acadèmia de Cine espanyola als Oscars. La cadena preguntava l’opinió dels espectadors pel fet que una pel·lícula en català representés a Espanya.

“És el primer cop en 30 anys que algú em censura per les meves opinions pol·lítiques”, va assegurar Rahola a Periodista Digital, on admetia que la causa havia estat la coincidència de les dues crítiques.

Amb tot, assumia la decisió i l’argumentava: “Estem en un moment delicat, en un moment electoral, complex… I entenc que es posessin nerviosos per la publicació d’un article en un diari tan important com La Vanguardia on es posa en qüestió al periodista estrella de l’emissora en un tema tan sensible com el català”, assegurava al digital.

Segons va dir, era el primer cop en els cinc anys de col·laboració que el president d’Onda Cero, Javier González Ferrari, trucava a Julia Otero per queixar-se.