Mediapro ha guanyat una nova batalla en la seva contra el portal Rojadirecta. El Jutjat Mercantil número 2 de La Corunya obliga el portal a “cessar immediatament la facilitació d’enllaços” que donin accés a la transmissió de partits de futbol en directe dels quals el grup català en tingui els drets. La resolució pot ser recorreguda davant l’Audiència Provincial de La Corunya.

La sentència declara que l’empresa Puerto 80 i Igor Seoane, administrador únic, han vulnerat els drets de propietat intel·lectual del grup català i ordena que, mentre Rojadirecta no acrediti haver cessat l’activitat, les operadores de telecomunicacions “suspenguin la transmissió, l’allotjament de dades, l’accés a les xarxes de telecomunicacions o la prestació de qualsevol altre servei equivalent”.

Rojadirecta ja havia tallat l’accés a les emissions de partits per als internautes que es connectessin des d’Espanya a causa de les mesures cautelars imposades per sengles demandes de Mediapro i Canal+. 

La productora catalana ressalta que la sentència “desmunta” la principal defensa de Rojadirecta, que argumenta ser tan sols un agregador d’enllaços pujats per tercers, i reconeix el paper actiu del portal com a distribuïdor dels continguts i també com a editor d’aquests.

Mediapro assenyala que “la sentència estableix un important precedent per a la protecció i la defensa dels drets audiovisuals, ja que equipara la seva protecció als drets d’autor, i suposa un pas decisiu per a l’eradicació de la pirateria a Espanya”.