El fons d’inversió Orient Hontai Capital ha formalitzat la compra del 53,5% d’Imagina Media Audiovisual (Mediapro) per 1.016 milions d’euros un cop ha obtingut les corresponents autoritzacions regulatòries i administratives. L’operació, acordada al febrer, situa el valor corporatiu d’Imagina en 1.900 milions.

En concret, Orient Hontai Capital passa a ser el màxim accionista d’Imagina després d’adquirir les participacions de Torreal (23%), Televisa (19%) i Mediavideo, del cofundador de Mediapro Gerard Romy (12%).

Completen l’accionariat el grup de publicitat i comunicació britànic WPP (22,5%) i els altres dos socis cofundadors Tatxo Benet i Jaume Roures (amb el 12% cadascun), que continuaran controlant la direcció del grup.

Des de Mediapro es ressalta que l’operació no només permetrà introduir tecnologia de producció audiovisual avançada a la Xina, sinó que també obre noves perspectives per a la cooperació entre el país asiàtic, Espanya i Amèrica Llatina en camps com la tecnologia audiovisual, la producció de continguts, o els intercanvis culturals i esportius, entre d’altres.