La junta general d’accionistes d’Intracatalònia, l’empresa propietària de l’Agència Catalana de Notícies, ha nomenat per unanimitat com a nou president del consell d’administració Oriol Duran Torres, actual secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat.  

Duran pren el relleu d’Ignasi Genovès, director general de Difusió, qui va assumir el càrrec el juliol de 2019, i que continuarà al consell d’administració com a vocal.  

Completen el nou consell d’Intracatalònia els periodistes Jofre Llombart, secretari de Difusió; Eva Pomares, Elisabet Borreda i Ferran Espada (a proposta del Govern), i els consellers de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació Àngels Ponsa, Gemma Ribas i Lluís Noguera.  

La renovació del consell d’administració d’Intracatalònia es produeix després que, a principis d’abril, el periodista Iu Forn substituís Marc Colomer com a director de l’ACN.  

Oriol Duran havia treballat de periodista en mitjans com La Fura, la SER Penedès-Garraf i Canal Blau abans de dedicar-se a la comunicació política. En aquest camp va ser cap de comunicació del grup d’Esquerra al Congrés dels Diputats i al Senat. També va ser el responsable de comunicació del grup republicà a l’Ajuntament de Barcelona. 

El febrer de 2019, Duran va ser nomenat cap de l’Oficina de Comunicació del Departament d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i un parell de mesos després va ascendir a director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica d’Acció Exterior de la mateixa Conselleria. El passat juny va ser nomenat secretari de Mitjans de Comunicació.