Nova polèmica a costa de TV3, ara arran de la crema d’una Constitució Espanyola per part d’Empar Moliner en la seva col·laboració al programa Els matins. L’acció es va produir dilluns, però el rebombori s’ha anat engreixant aquest dimarts. Les habituals veus que acusen la cadena d’adoctrinment proindependentista han aprofitat l’avinentesa per tornar-la a criticar.

En la secció El comentari d’Empar Moliner, la periodista i escriptora va criticar la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar el decret català sobre pobresa energètica, amb el seu estil irònic, mentre anava arrancant pàgines d’una suposada Constitució Espanyola i les abocava en un bidó on hi acabava calant foc (com a recomanació per poder escalfar-se a les 895 famílies que havien demanat restar protegides dels talls de subministrament).

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha comunicat que estudiarà d’ofici la seva intervenció per veure si vulnera la Llei i si s’adequa al Llibre d’estil de la CCMA. Abans de l’anunci, el conseller secretari del CAC, Daniel Sirera (expresident del PP català), havia demanat a l’ens regulador que analitzés els fets.

Per la seva part, Televisió de Catalunya ha lamentat que el contingut de la secció hagi pogut “resultar ofensiu” i ha decidit retirar les imatges del web “amb la garantia que no tornaran a ser emeses als mitjans de la CCMA”.

Fa dos anys, el CAC ja va analitzar la secció de Moliner per les queixes rebudes. El 10 d’abril de 2014, la periodista va dedicar el seu espai a la intervenció el dia abans a Els matins de Manuel Cruz, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona, qui va qüestionar la imparcialitat dels mitjans públics de la CCMA. Aleshores, el Consell va concloure que no havia vulnerat la normativa ni el Llibre d’estil.